Шукати в цьому блозі

понеділок, 13 квітня 2020 р.


Звіт HAMNET
Опубліковано 12 квітня 2020 року Дейвом Рисом
Як і очікувалося, наше блокування було продовжено ще на 2 тижні. Це все ще може бути недостатньо довгим, але допомагає. Це погані і хороші новини. Погано, тому що наші різні форми кабіни лихоманки погіршуються, але добре, тому що ми обмежуємо поширення хвороби, І тому, що ми, радіоаматори, можемо ще довше грати на радіо! Будь ласка, схопіть можливість обома руками.

Що я можу повідомити на цьому тижні, що безпосередньо не пов'язане з COVID-19?

Лист ARRL повідомляє, що, незважаючи на пандемію коронавірусу, 20–21 березня семінар HamSCI продовжився згідно запланованого плану, перейшовши на безкоштовний, всецифровий семінар-вебінар. Темою семінару до 2020 року було «Полярний зв’язок - як впливає на полярне радіо аматори, і що ми можемо дізнатись про аурору з радіотехніки?»

Професор Організатора та університету Скрентона Натаніель Фрісселл, W2NAF, сказав ARRL, що він цілком задоволений результатом, після того, як особистий семінар повинен був бути відкликаний внаслідок пандемії коронавірусу.
"У чомусь нам це було добре", - сказав Фріссел. "Ми насправді отримали набагато більше учасників, ніж ми лише провели особисто". Очікування на пряму подію склали близько 100 учасників. Онлайн, Zoom - платформа вебінару, що використовується для семінару - повідомила про 290 унікальних реєстраційних даних із 24 країн. Після скасування особистої майстерні Фрісселлу довелося розібратися, щоб зробити віртуальну подію реальністю.

"У мене вебінар працював у практичному режимі близько 2 або 3 днів до семінару, і я дозволяв ведучим увійти, коли вони хотіли перевірити речі", - сказав Фріссел.

«І вчені, і громадяни, що займаються радіоавротою, тісно співпрацюють з атмосферою Землі та іоносферою Землі, але, хоча люди з полярних схилів схильні думати про те, як те, що ми бачимо, розкриває аспекти іоносфери, радіооператори шинки схильні думати про те, що радіохвилі можуть розповісти нам про іоносфера ».

Семінар служив командною нарадою для проекту HamSCI Personal Space Weather Station, який фінансується грантом Національного наукового фонду (NSF) Frissell як його головного дослідника. Проект спрямований на використання сили мережі радіоаматорів, щоб краще зрозуміти та виміряти вплив погоди у верхніх рівнях земної атмосфери.

KSNB TV News повідомляє, що з національним дефіцитом засобів індивідуального захисту медичних працівників люди роблять все можливе, щоб виконати замовлення. Коли вони почули про необхідність, деякі члени Аматорської радіоасоціації штату Небраска переглянулися і знайшли спосіб, яким вони могли допомогти. Зараз із людьми поза групою, які допомагають, вони також використовують 3D-принтери для створення екранів обличчя.

Їх 3D-принтери працюють цілий день вже більше тижня. Волонтери в трьох містах швидко роблять щитові щити для лікарень та клінік, яким потрібно обслуговувати громадськість. Щит - це проста конструкція рами з пластиковою кришкою. Обкладинку можна швидко змінити або використати повторно.

"Матеріально, за ці речі у нас є копійки долара, тому ми хочемо переконатися, що наші медичні працівники та всі, хто бере участь у цій галузі, знаходяться в безпеці, і ми робимо все можливе, щоб допомогти", доцент Аматорського радіо. Про це заявив президент Аллен Гарфам WD0DXD.

Рамки надруковані, але частина щита насправді переробляється аркушами проекторів зі шкіл. Вони отримали тисячі аркушів, подарованих їм від шкіл центральної Небраски, які більше не користуються ними.

Бізнес-інсайдер Південної Африки каже, що південноафриканські оператори стільникового зв'язку тепер можуть отримати доступ до радіочастотного спектру в екстрених випадках, щоб допомогти у зв'язку з катастрофами Covid-19, згідно з новими правилами, опублікованими Незалежним управлінням зв'язку SA (Icasa) у понеділок.

Це включає в себе розподіл частоти, про яке просять і благають оператори, щоб розгорнути послуги 5G, а також смуги, які дозволять їм надавати кращі послуги передачі даних.

Але є улов: оператори отримують спектр лише до кінця листопада. 30 листопада, скажімо в регламенті Icasa, тимчасові ліцензії, які надаються, автоматично стають недійсними.

Тобто, якщо ліцензії не будуть відкликані раніше, ніж це. Розподіл спектру також повинен бути скасований протягом трьох місяців після закінчення національного стану катастрофи Південної Африки навколо коронавірусу, так що якщо стан катастрофи було скасовано в кінці травня, операторам стільникових телефонів доведеться подати назад спектр наприкінці серпня.

Тимчасовий розподіл спектру високого попиту полягає в тому, щоб допомогти операторам "вирішити очікуване зростання попиту на ємність мережі або послуги передачі даних" під час катастрофи, сказав Ікаса.

Плата за доступ не буде стягуватися, і оператори можуть використовувати спектр до кінця квітня. Заявки мають бути подані до четверга, після чого регулятор виділив собі чотири дні на обробку цих заявок.

У листі ARRL далі повідомляється, що радіоаматори продовжують відігравати ключову роль у розробці електронної системи управління відкритим кодом / архітектурою, модульним, дешевим вентилятором для пацієнтів. Сам прилад був розроблений дослідником Сем Лампотаном та його командою з Університету Флориди Здоров'я - академічного медичного центру школи - використовуючи такі загальнодоступні компоненти, як труби з ПВХ та вентилі газорозпилювачів. Ідея полягає у створенні вентилятора з голими кістками, який міг би служити у разі нестачі вентилятора.

"Те, як я на це дивлюсь, якщо вам не вистачає вентиляторів, ми навіть не намагаємось відтворити там складні вентилятори", - сказав Лампотанг. "Якщо ми закінчимося, ви повинні вирішити, хто отримує, а хто ні. Як ти це вирішив? Сила нашого підходу полягає в тому, що кожен добровільний доброволець, який має доступ до Home Depot, Ace, Lowe або їх подібного в усьому світі, може створити його ".

Доктор Гордон Гіббі, KX4Z - доцент у відставці з анестезіології з Флоридського університету та інженер-електрик - серед тих, хто бере участь у проекті, розробляє прототипи системи управління. Він повідомляє, що перед широкомасштабним виготовленням створюється, заповнюється і тестується пробна друкована плата. «Це повинно призвести до документально оформленого дизайну з відкритим кодом, який можна повторити або вдосконалити

з боку будь-якого зацікавленого виробника, - сказав Гіббі, зазначивши, що плату можна було побудувати в будь-якій точці світу на основі мікроконтролера Arduino Nano.

"Велика кількість робіт тривала в розробці плати", - сказала Гіббі ARRL. "У нас є щонайменше дві, може три конструкції, готові до виготовлення". Поточні технічні характеристики та відео прототипів розміщено в Інтернеті. Програмне забезпечення на основі Arduino встановлює частоту дихання та інші ключові параметри при лікуванні критично хворих коронавірусом. Інші радіоаматори, які беруть участь у проектному аспекті системи управління, включають Джека Пурдума, W8TEE та виробника передавачів uBITX Ашара Фархана, VU2ESE.

За допомогою форуму Group.io до 140 добровольців навчалися чи працювали над тим, щоб довести проект до завершення. Програмне забезпечення створюється декількома добровольцями, в цій фазі також беруть участь радіооператори-любителі.

Клапани вентилятора точно встановлять потік стисненого кисню до пацієнта з легенями, ослабленими вірусною пневмонією, щоб продовжити життя і дати часу організму очистити інфекцію.

Якщо ви вже не були достатньо депресивними, запасіться думкою про Вануату та Фіджі, які щойно перенесли Тропічний циклон Гарольд, на вершині нашої світової агонії, а потім і на весь тихоокеанський обіг вогню, який просто спокійно займається своєю справою переживають землетруси на більш-менш щоденній основі! Досить, кажу вам!

Це звіт Dave Reece ZS1DFR для HAMNET в Південній Африці.

Немає коментарів:

Дописати коментар