Шукати в цьому блозі

середу, 1 квітня 2020 р.


 
 Новин ARRL та доктора Гордона Гібі приходить інтригуюча новина про те, що волонтери радіоаматорів з усього світу зголосилися допомогти професору Флоридського університету Сем Лампотанг та його інженерній команді в їх прагненні швидко розробити відкритий і недорогий вентилятор пацієнтів які можуть бути побудовані де завгодно з таких загальнодоступних компонентів, як труби з ПВХ та клапани газорозпилювачів. Волонтери радіоаматорів розробляють програмне забезпечення на основі Arduino, яке встановлюватиме частоту дихання та інші ключові параметри при лікуванні критично хворих коронавірусом.

Кілька добровольців, які відповідали на заклик про допомогу від Gordon Gibby, MD, KX4Z, включали поміченого розробника програмного забезпечення Jack Purdum, W8TEE та трансивера uBITX (мікро-BITX) Ashhar Farhan, VU2ESE. Лікарі Університету Флориди працюють над вирішенням критичних правових аспектів, оскільки дизайн наближається до результатів.

Клапани вентилятора точно би стискали потік кисню в дихальні кола пацієнта під контролем Ардуїно, дозволяючи виснаженим пацієнтам із «жорсткими» легенями, ураженими вірусною пневмонією, вижити, поки їх організм не зможе очистити інфекцію. Команда з розробки програмного забезпечення також додає прості функції, такі як РК-дисплей, кодери для вибору параметрів та функції безпеки сторожових собак.

 Дякуємо Гордону Гіббі, KX4Z за цей звіт.

Далі ARRL News повідомляє, що Міжнародний аматорський радіосоюз (IARU) повідомив про те, як він вирішує проблему з пандемією COVID-19, враховуючи різні обмеження, що уповільнюють поширення вірусу. IARU заявив, що штаб-квартира Міжнародного союзу електрозв'язку (ITU) у Женеві залишається доступною для відвідувачів не раніше 17 квітня. МСЕ скасував одні зустрічі, відклав інші та перетворив інші на онлайн-збори. Представники IARU відповідно корегують плани та дотримуються аналогічної схеми.

Поки Дейтон Хамвенція скасував своє шоу в 2020 році, найбільший в Європі аматорський радіозбір, HAM RADIO у Фрідріхсхафен, Німеччина, все ще планується 26-28 червня.

Семінари з питань надзвичайних комунікацій та супутникового зв’язку в регіоні IARU, які відбудуться 30 - 31 травня, в Тринідаді та Тобаго, тепер проходитимуть в режимі онлайн. IARU повідомляє, що інтерес та реєстрація зросли з моменту цього оголошення. Ці семінари проводяться англійською мовою, але зараз триває підготовка до проведення семінарів з іспанської мови, які відбудуться пізніше.

Регіон 3 IARU скасував свій перший табір для молоді в ефірі (YOTA), який був запланований на початок жовтня в районі Районг, Таїланд.

Всесвітній день аматорського радіо 18 квітня цього року відзначає 95-ту річницю заснування ІАРУ. IARU дозволив радіоаматорам "найкращий спосіб практикувати соціальне дистанціювання".

Регіон IARU 1 (Європа, Близький Схід та Африка) попросив товариства-члени «переглянути свої позиції» щодо подій Дня поля в найближчі кілька місяців.

"Дні поля" об'єднують радіоаматорів разом, і, отже, являють собою середовище, коли соціальне дистанціювання важко досягти ", - сказав президент регіону IARU Дон Бітті, G3BJ. "Ми повинні визнати, що багато радіоаматорів є у старших вікових групах з високим рівнем ризику". IARU не буде спонсорувати День поля поля в області 1 ЧФ в червні, але заявив, що національні товариства повинні приймати власні рішення щодо того, чи продовжуватимуться їх події в День поля.

Бітті сказала, що конкурси на одного оператора "залишаються прекрасним способом для тих, хто змушений залишатися вдома, щоб насолодитися магією радіолюбителів".

Завдяки ARRL для цих двох вставок.

Перед обличчям 1170 випадків COVID-19, повідомлених Південно-Африканською Республікою в п'ятницю ввечері, і звістка про те, що лише одна з двох смертей, про які йдеться у п’ятницю, була позитивною для ГРВІ CoV 2 (молодша дама, яка померла, та її родина всі перевірений негативом на момент її смерті), ми можемо трохи сподіватися на те, що видужання значно більше, ніж смерть.

Ми знаємо, що люди, найбільш уразливі до вірусу, - це люди похилого віку та імунокомпрометовані. Ми не брали до уваги те, що вмирає більше чоловіків, ніж жінок.

Ось що CNN сказав про гендерну нерівність:

У таких країнах, як Італія, чоловіки представляють майже 60% людей, які випробували позитивність на вірус, і понад 70% померлих, згідно з даними Національного інституту охорони здоров'я (МКС).

Навіть у таких країнах, як Південна Корея, де частка жінок, які випробували позитивність на вірус, вища, ніж у чоловіків, близько 54% ​​випадків смерті зафіксовані серед чоловіків.

CNN об'єдналася з Global Health 50/50, науково-дослідним інститутом, що вивчає гендерну нерівність у глобальному здоров’ї, щоб розпакувати дані з країн з високим рівнем підтверджених випадків коронавірусу.

Хоча незрозуміло, чи частіше чоловіки заразиться вірусом, вони, відповідно до даних, швидше загинуть від нього.

У всіх країнах, для яких ми маємо дані - що охоплюють майже чверть світового населення - ми виявили, що після діагнозу Covid-19 чоловіки на 50% частіше, ніж жінки, помирають.

Немає коментарів:

Дописати коментар