Шукати в цьому блозі

середу, 6 травня 2020 р.


Серед новин про пандемію ми також отримуємо новини про сильні дощі та повені у широкому діапазоні країн. Глобальна система оповіщення і координації стихійних лих (GDACS) повідомила в п'ятницю, що в Малайзії спостерігається сильний дощ, повені та зсуви, і в минулі вихідні прийде більше; Індонезія також переживає сильний дощ, що зачіпає Яву, Калімантан і Північні острови Суматри, внаслідок чого повені та зсуви; повені та попередження про повені у Фінляндії та Грузії; сильний дощ, який зачіпає більшість держав і територій Сомалі та частини Ефіопії з 20 квітня; а потім прибирання операцій після того, як Циклон Гарольд завдав удару Соломонові острови, Вануату, Фіджі та Тонгу минулого місяця.

Здається, наша планета переховується від одного стихійного лиха до іншого, чи не так!

Радіо товариство Великої Британії (RSGB) розпочало велику кампанію - "В ефірі, щоб піклуватися" (GOTA2C) - спільно з Національною службою охорони здоров'я Великобританії (NHS), щоб сприяти зміцненню здоров'я та добробуту в радіотехнічній спільноті любителів під час COVID -19 пандемія.

"Зараз, як ніколи, нам потрібно оптимізувати всі способи спілкування, щоб зменшити самотність та ізоляцію в громадах", - сказав Пол Девлін, команда підтримки з покращення швидкої допомоги NHS England. "Аматорське радіо дає чудову, безпрецедентну можливість допомогти зробити це реальністю". RSGB закликає радіоаматорів у Великобританії та по всьому світу вийти в ефір, щоб поспілкуватися та "підтримувати один одного в ефірі".

Радіоаматори можуть "потрапити в ефір для догляду" за допомогою простого переносного прийомопередавача.

Генеральний директор RSGB Стів Томас, M1ACB, сказав: "Ми хочемо, щоб ця кампанія надихнула ще більше на участь та також використовувати # GOTA2C, коли вони діляться фотографіями, відео та новинами про те, що вони роблять у соціальних мережах".

Девлін зазначив, що GB1NHS, станція національної служби охорони здоров’я Великобританії, надає NHS "можливість охопити громади в будь-якій точці світу, незалежно від географічного розташування або підключення до внутрішніх джерел електроживлення, наземних ліній, стільникового телефону чи Інтернет-послуг. Це буде в ефірі в рамках цієї кампанії, тому слухайте його! "

Менеджер із комунікацій RSGB Хезер Парсонс заявила, що кампанія привернула увагу до ЗМІ, яке включало місце в BBC, а також відео підтримки Тоні Хедлі від співака балету Spandau. "Ми просимо фотографії та короткі відеокліпи підтримки з назвою # GOTA2C", - додав Парсонс, - і ми будемо використовувати їх у [журналі RSGB] RadCom та в нашій щотижневій фотоп’ятниці у соціальних мережах ".

Завдяки Хезер Парсонс, менеджеру з комунікацій RSGB за ці нотатки.

Міжнародний аматорський радіосоюз «Регіон 2» (IARU-R2) каже, що реакція на повідомлення про проведення онлайн-семінарів з питань надзвичайних ситуацій була далеко за їхні очікування. На сьогодні зареєстровано близько 230 осіб, і реєстрація залишається відкритою. Враховуючи ступінь зацікавленості, Виконавчий комітет IARU-R2 призначив Аугусто Габальдоні, OA4DOH, координатором семінарів, щоб створити процеси для початкової групи сесій семінару та розробити та керувати поточними семінарами для радіоаматорів у IARU-R2.

Семінари будуть доступні безкоштовно на платформі Zoom для відеоконференцій. IARU R2 каже, що більшість семінарів вже є чи майже наближаються, але розробляються додаткові семінари, а також новий процес реєстрації в Інтернеті. Останній графік включав WinLink 101 на іспанській мові, WinLink 101 на англійській мові, Супутниковий зв’язок 101 на іспанській та, пізніше, на англійській мовах.

Ті, хто вже зареєстрований, отримають підтвердження електронною поштою із посиланням та паролем для події. Учасники будуть призначені на семінар відповідною мовою. Аугусто Габальдоні, OA4DOH, буде обробляти запити на майбутні теми семінару, спікери волонтерів або інші коментарі чи пропозиції.

Завдяки новинам ARRL за ці уривки з їхньої інформаційної лінії.

Phys.org повідомляє, що китайські дослідники розробили пластичний замінник на основі нановолокна целюлози, який має чудові механічні та теплові властивості. CNF, який може бути отриманий з рослин або вироблений бактеріями, є одним з найпоширеніших загальнозелених ресурсів на Землі. CNF - це ідеальний нанорозмірний будівельний блок для побудови високоефективних макроскопічних матеріалів, оскільки він має більш високу міцність і модуль, ніж кевляр і сталь, і менший коефіцієнт теплового розширення, ніж силікатне скло. Спираючись на цей біологічний та біорозкладальний будівельний блок, побудова стійких та високоефективних конструкційних матеріалів значно сприятиме заміні пластику та допоможе нам уникнути пластичного апокаліпсису.

Нещодавно команда, яку очолив професор Шу-Гонг Ю з Університету науки і техніки Китаю (USTC), повідомила про високоефективний стійкий структурний матеріал під назвою пластини з нановолокни целюлози (CNFP), який був побудований з CNF на біологічній основі і готовий до замінити пластик у багатьох сферах. CNFP має високу питому міцність, у чотири рази вищу, ніж у сталі і вищу, ніж у традиційних пластикових та алюмінієвих сплавів. Крім того, CNFP має більш високу питому в'язкість, ніж алюмінієвий сплав та лише половину його щільності.

На відміну від пластику або інших матеріалів на основі полімерів, CNFP демонструє чудову стійкість до екстремальних температурних і температурних ударів. Коефіцієнт теплового розширення CNFP близький до керамічних матеріалів, набагато нижчий, ніж для типових полімерів та металів. Крім того, після 10 разів швидкого теплового удару між духовкою 120 ° C і -196 ° C рідкого азоту CNFP зберігає свою міцність. Ці результати показують його видатну термостійку стабільність, що дозволяє CNFP мати великий потенціал для використання в якості конструкційного матеріалу при екстремальних температурах та поперемінному охолодженні та нагріванні. Завдяки широкому спектру сировини та біосистему синтезу, CNFP - це недорогий матеріал - лише $ 0,5 / кг, що нижче більшості пластику. Маючи низьку щільність, видатну міцність і міцність і велику стійкість до теплових розмірів, всі ці властивості ЧПУ перевершують властивості традиційних металів, кераміки та полімерів, що робить її високоефективною та екологічно чистою альтернативою для інженерних технологій, особливо для аерокосмічних застосувань.

CNFP не тільки має змогу замінити пластик (і врятує нас від потоплення в ньому), але і має великий потенціал як наступне покоління стійкого і легкого конструкційного матеріалу.

Зараз за звичайних обставин сестринська справа може бути напруженою професією. Пандемія COVID-19 лише посилює її.

Нові дослідження під керівництвом Мар'яна Ревена, доктора наук. студент школи медичних сестер Університету Західної Вірджинії, припускає, що ароматерапія може зменшити почуття стресу, тривоги, виснаження та перевантаженості медсестер на роботі. Результати її пілотного дослідження представлені в Міжнародному журналі професійної цілісної ароматерапії.

"Якщо ми можемо покращити емоційні резерви наших медсестер і надати їм більшої стійкості, використовуючи ароматерапію - дайте їм місце відступити назад, поміркувати - ми робимо добре на іншому кінці, покращуючи догляд за пацієнтами, " вона сказала.
Так, добре, порівняно з деякими запахами, з якими доводиться мирити сестер, оскільки ароматерапія тільки-но попрацює!

Це звіт Dave Reece ZS1DFR для HAMNET в Південній Африці.

Опубліковано в Бюлетені,

Немає коментарів:

Дописати коментар